U bent hier:

A22: Kaasmarkt en wandeling Alkmaar - 23 aug

Samen met VVV-Alkmaar hebben we een ochtend vullend programma samengesteld voor een bezoek aan de wereldberoemde kaasmarkt in Alkmaar incl. een begeleide stadwandeling.
Speciaal voor onze groep is een VIP-deel gereserveerd, waardoor we het beste zicht op de markt hebben. Voorafgaand zijn we getuige van het appél aan de kaasdragers door de Kaasvader en het luiden van de Kaasbel. Hiermee is de kaasmarkt officieel geopend. De eer van het luiden gaat meestal naar een bekende Nederlander of relatie van de Gemeente Alkmaar.

Verder zien we hoe het keuren, dragen en wegen van de kaas in zijn werk gaat. Wat betekenen de kleuren die de kaasdragers dragen? Wie zijn de mannen in die witte jassen? Daarnaast neemt de gids ons mee het waaggebouw in en komen we op plaatsen waar de "gewone bezoeker" niet komt! Daarna gaan we met de gids Alkmaar in voor een stadswandeling.

PROGRAMMA:
We verzamelen om 09:00 uur in het Stadskaffee Laurens, Kerkplein 9, 1811 KL Alkmaar, tegenover de Grote Sint Laurenskerk.Daar starten we met koffie of thee en een gebakje, en wandelen vervolgens via de Langestraat naar het Waaggebouw aan het Waagplein.
Om 09:45 uur zijn we getuige van het opstarten van de Kaasmarkt, bezoeken we de Kaasmarkt en het Waaggebouw.
Om 10:30 uur start de stadswandeling van 1½ uur. Na afloop sluiten we af met een drankje in het Stadskaffee Laurens en kunnen diegenen die dat willen, hier op eigen kosten lunchen.

Voor diegenen die langer in Alkmaar willen doorbrengen biedt de website: https://alkmaarprachtstad.nl een overzicht van alle mogelijkheden.

BEREIKBAARHEID
De binnenstad van Alkmaar is prima bereikbaar met openbaar vervoer. Na inschrijving krijgt u een uitgebreid artikel over de bereikbaarheid.

INSCHRIJVEN:
Voor deze activiteit kunnen maximaal 30 personen.
Voor nadere informatie: ben.mol@vg-klm.nl of mobiel 06-376 16 030

Inschrijving start op 5 juni vanaf 10.00 uur en kost € 27,50 per persoon.
U krijgt hiervoor:

  • Ontvangst met koffie en gebak
  • Opening Kaasmarkt VIP
  • Stadswandeling met gids
  • Afsluitend drankje

INSCHRIJVEN

Back to top