U bent hier:

Fietstocht Ronde Hoep - 23 augustus

ALGEMEEN
Deze route, door Ben en Francisca Mol uitgezet, heeft alle ingrediënten voor een prachtige tocht in zich.  Onderweg zie je het open veenland van Polder de Rondehoep en de Bovenkerkerpolder en slingerende veenriviertjes als de Waver en de Bullewijk.

De Rondehoep werd vroeger bemalen door molens. Op de plek van een van die molens is in 1913 een dieselgemaal geplaatst dat intussen cultureel erfgoed is en ook nog regelmatig open is voor publiek.

Na een kopje koffie starten we vanuit Westend in Amstelveen en fietsen langs de Amstel naar Ouderkerk a/d Amstel, Abcoude, Braambrugge waar we evt. de lunch kunnen gaan gebruiken, Vinkeveen, Waverhoek en langs de moerassen van de Botshol en via Nes a/d Amstel terug naar Amstelveen.

Westend heeft voldoende parkeerterrein in de buurt en is gemakkelijk bereikbaar met het OV. Dat laatste is van belang voor diegene die wellicht de fietstocht op een gehuurde elektrische fiets wilt meerijden. Fietshuur is mogelijk bij “Nicoooz” in het winkelcentrum Westwijk.

De inschrijfkosten zijn €5,- en daarvoor krijgt u een consumptiebon voor koffie, een flesje water voor onderweg en een routebeschrijving.

Indien u meer informatie wenst over deze fietstocht, dan kunt u contact opnemen met Ben Mol (info-fietsen@vg-klm.nl)

U kunt inschrijven via www.vg-klm.nl/leden

Back to top