U bent hier:

Bezoek KNRM IJmuiden

ALGEMEEN
Op 29 april, 31 mei en 5 juli brengen wij een bezoek aan het hoofdkantoor van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Haringkade 2, 1976 CP in IJmuiden
U kunt meevaren op de historische reddingboot Johanna Louisa, welke dienst doet als promotie schip van KNRM.

PROGRAMMA
Om 13:00 uur worden wij ontvangen in het bemanningsverblijf te IJmuiden. Na koffie/thee delen wij de groep in tweeën:

  • de ene groep krijgt een presentatie over het werk van de KNRM en een veiligheidsfilm, de andere groep stapt met reddingsvest aan boord van de Johanna Louisa. Onderweg vertellen de bemanningsleden u alles over de boot, het reddingswerk en de drukke haven van IJmuiden.
  • na ongeveer 1,5 uur wisselen beiden groepen van programma.

Het gehele programma duurt ongeveer 4 uur.

HISTORIE KNRM
De Johanna Louisa is een zelf richtende reddingboot van de zogenaamde Carlot-klasse. Van 1968 tot 1993, was de reddingsboot van het reddingstation IJmuiden, betrokken bij honderden reddingsacties op zee. De Johanna Louisa wordt in de vaart gehouden door een groep gemotiveerde vrijwilligers, waaronder oud-bemanningsleden.

De KNRM redt mensen in nood op zee. Snel, professioneel en kosteloos. Vrijwilligers zijn 24 uur per dag inzetbaar. KNRM wordt uitsluitend door vrijwillige bijdrage in stand gehouden, zonder overheidssubsidie.

KOSTEN
Omdat KNRM niet met facturen werkt en men afhankelijk is van donaties hebben wij een “donatie” van € 23,00 per persoon afgesproken. Het is de bedoeling dat u dit bedrag in cash doneert in de KNRM box.

Voor de activiteit vragen wij een inschrijfgeld van € 3,– (incl. btw) p.p. voor deelname aan deze activiteit.

Met ingang van 1 april 2022 wordt onze vereniging aangifteplichtig voor de btw. Dit betekent dat wij over bijdragen (inschrijfgeld) voor activiteiten, 21% btw moeten heffen en aan de Belastingdienst afdragen.

ADDITIONELE INFORMATIE
Wenst u meer informatie, neem dan contact op met

INSCHRIJVEN
Het bezoek op 29 april en 31 mei zijn volgeboekt. U kunt zich nog wel inschrijven voor 5 juli.
Dat kan via direct HIER

Back to top